Sidevisninger i alt

torsdag den 23. juni 2011

midsommer, hyldeblomstsaft i køleskabet.








Ja så er det midsommer igen, er ikke så meget for det sankt hans med at brænde en heks af på bålet. Synes ærgelig talt den er mindre god den tradition, elsker bålet, hygge snobrød, hyldeblomtsaft og alt det der. Men tror endlig bare at jeg vil lære min datter at hekse, det er ikke nogen man brænde af. Det var noget nogle rigtig trælse menesker gjorde for flere 100 år siden.

Har lige nået og få lavet årets hyleblomtsaft, tror den bliver god i år, har som noget nyt prøvet at tage skrællen, og indmad, og fået alt det hvide væk fra citronen, da jeg synes det sådan en bitter smag, når det trækker i køleskabet.


Opskrift :


en bærepose hyldeblomser ca. 40-50 kroner

750 g sukker ( jeg brugte økologisk røresukker )

2 citroner ( økologiske ellers er det ikke godt at bruge skrællen )

2 l vand


Kog sukker og vand op.

Skræl citronerne, det er kun det gule der skal bruges, ikke noget hvidt !

Brug evt, et juliennejern, eller en tupperware skrælekniv, den er nemlig skarp.

Skær kødet fra citronen.

Kom det hele i sukkerlagen.

Afstilk hylblomsterne ned i sukkerlagen, og lad det dampe af.

Sættes på køl i ca. 3-4 dage.

Husk og rør, og smag en gang i mellem.


Kommes på flasker der er skoldet i atamon, eller fryses.











Velbekomme !












Har været på tur ud i det danske sommervejr med min pige, som er hjemme idag, så hende skal i da heller ikke lige snydes for et billede af.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar